schalen

De schalen die ik maak zijn geïnspireerd op organische vormen. Ik werk veel met donkere klei die ik graag ruw afwerk. Dit in tegenstelling tot de binnenkant van de schaal die ik juist vaak glad en tot detail afwerk.

 

In mijn werk zoek ik vaak de combinatie tussen het ruimtelijk werken met klei en het tekenen. De vorm van bovenstaande schaal is geïnspireerd op een stuk papier dat aangetast en afgebrokkeld is, maar in zijn fragmentatie toch zijn schoonheid behoudt. Op het papier staat een afbeelding van een man die is geïnspireerd op de etstechniek.  Zoals een etser de afbeelding op de etsplaat krast, zo heb ik de lichte kleilaag weg gekrast, zodat de dieperliggende donkere kleilaag zichtbaar wordt, de zogenaamde sgraffito-techniek.

 

Een andere serie schalen in dezelfde sgraffito techniek zijn ‘de libellen’. De verschillende maten schalen zijn geïnspireerd op natuurlijk gevormde bladvormen, waarop verschillende soorten libellen uitrusten.

 

Bovenstaande schaal is een dubbelwandige schaal die rust op ribben, hierdoor krijgt de schaal een lichte en fragiele uitstraling. In tegenstelling tot de ruw gevormde ribben, is de binnenkant glad geglazuurd met een eigen ontwikkeld glazuur. Dit levendige glazuur is op basis van Zinkoxide en Koperoxide, wat voor de mooie levendige groene kleur zorgt.