cursus

Tijdens een cursus is het mogelijk een aantal weken op een vast dagdeel in mijn atelier met klei te komen werken. Instromen is op elk moment mogelijk, ongeacht de ervaring. Er is veel individuele aandacht in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Tijdens de cursus werkt iedereen aan zijn eigen werkstuk naar keuze. Er wordt gewerkt vanuit handvormtechnieken (in het atelier kan niet gedraaid worden op een draaischijf). Werk kan bijvoorbeeld bestaan uit een vaas, een schaal, een dier- of mensfiguur of iets decoratiefs voor binnen of buiten. Een foto-impressie van werk dat gemaakt is tijdens de cursus vindt u hier.

Het werk wordt meestal gemaakt van witte klei, maar er is indien gewenst gekleurde klei aanwezig. De werkstukken worden gekleurd met een glazuur. In het atelier zijn veel voorbeelden aanwezig van verschillende kleuren en glazuren, zodat hier eenvoudig een keuze uit gemaakt kan worden. Met een glazuur is je werkstuk mooi afgewerkt en kan het eventueel gebruikt worden of buiten geplaatst worden.

De cursus wordt elke jaar voor de zomer afgesloten met een gezellige Rakustook. Tijdens de cursus mag je iets maken, wat tijdens de dag van de Rakustook buiten in de Raku-oven gestookt wordt. In de rookton wordt alles wat niet geglazuurd is zwart. Tijdens het wachten geniet iedereen van een hapje en drankje. Deelname aan de Rakustook is alleen mogelijk na deelname aan een cursus.

Een cursus bestaat uit een leskaart van 6 lessen en kost €150,-.  Dit is voldoende om een paar kleinere werkstukken of één groot werkstuk te maken. Het cursusgeld is inclusief de klei, de glazuren en het stoken.

Cursusdata:
1 februari t/m 28 juni 2024
5 september t/m 13 december 2024
27 februari t/m 6 juni 2025

Tijden:
donderdagochtend: 9.15 – 11.45 uur
donderdagmiddag: 13.30 – 16.00 uur (vanaf september 2024)
donderdagavond: 19.30 – 22.00 uur (stopt na juni 2024)
vrijdagochtend: 9.15 – 11.45 uur
vrijdagmiddag: 13.30 – 16.00 uur (vanaf september 2024)

Voor opgave en informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.