over atelier@jet

Mijn naam is Riëtte Ballast en in mijn atelier werk ik als keramiste en maak ik handgevormde keramiek. Als docente tekenen en handvaardigheid heb ik altijd grote affiniteit gehad met klei. In 2013 heb ik daarom besloten een keramiekopleiding te gaan doen aan de Nederlandse Keramiek Opleiding Gouda (voorheen SBB). Aansluitend heb ik een extra leerjaar Glazuren gedaan, gevolgd door vijf Masterclasses van vooraanstaande keramisten.

Mijn droom is uitgekomen met mijn eigen Atelier@jet. Het ligt tussen de weilanden net buiten het dorp Willemsoord (Steenwijkerland, Overijssel) op de kruising Steenwijk, Wolvega, Oldemarkt en Noordwolde. Het buitenleven in de natuur inspireert mij tot organische vormen en natuurlijke kleuren variërend tussen groen-, grijs- en blauwtinten. Deze vertaal ik in levendige glazuren, vaak in contrast met ruwe donkere klei. Daarnaast werk ik graag met porselein, wat ik verwerk tot fragiele objecten die ik beschilder met allerlei technieken. Een overzicht hiervan vindt u in mijn werk.

Naast mijn werk als keramiste, vind ik het ook heel leuk andere mensen kennis te laten maken met klei. Ik geef elke week cursussen en op afspraak kan een workshop van een middag gedaan worden.  Meer informatie hierover vindt u onder cursus/workshop.