cursus

Het is mogelijk op een vaste ochtend/avond in mijn atelier met klei te komen werken tijdens een doorlopende cursus van september tot en met juni. Instromen is op elk moment mogelijk, ongeacht de ervaring. Er is veel individuele aandacht in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Tijdens de cursus werkt iedereen aan zijn eigen werk naar keuze. Werk kan bijvoorbeeld bestaan uit een vaas, een schaal of figuratieve beelden. Er is een kleiwals aanwezig om plakken klei te maken en er zijn gipsen mallen die als basis kunnen dienen of ter ondersteuning gebruikt kunnen worden. Hier vindt u een foto-impressie van cursistenwerk.

Het werk wordt meestal gemaakt van witte klei, maar er is indien gewenst gekleurde klei aanwezig. De werkstukken worden veelal gekleurd met een engobe of een oxide. In mijn atelier staan veel voorbeeldproeven van verschillende kleuren, zodat hier eenvoudig een keuze uit gemaakt kan worden. Na de biscuitstook wordt een glazuurlaag aangebracht, waardoor het werkstuk mooi afgewerkt is.

Een cursus is op basis van een strippenkaart van 6 keer en kost €135,-. Per deelname wordt een strip afgekruist. Dit geeft de vrijheid een week over te slaan als je een keer verhinderd bent (maximaal 1 keer per strippenkaart toegestaan). Het cursusgeld is inclusief de klei, de glazuren en het stoken.

Tijden:
donderdagochtend: 9.15 – 11.45 uur
donderdagavond: 19.30 – 22.00 uur
vrijdagochtend: 9.15 – 11.45 uur
Voor opgave en informatie kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier.